Search This Blog



Wednesday, April 28, 2010

..EEEEE... GerAm BetuLLL!!!...

ha... memang hari-hari yang memenatkan dan melatihkan...

tapi, macam hari-hari biasa.. x ada masalah dengan aku.. sampailah satu saat.. hari... sabtu.. rasa nya la kan...hehehe... seorang mamat ini chat with me at facebook... i thought its just one of my friends because his name is familiar... (sebenarnye x pun.. aku je yang salah tengok)...-.-

tapi memang aku x ada perasaan nak layan sangat sebab tiba-tiba paksa aku lak chat dengan dia bila aku x balas... ish,, blah la!!! paksa2 orang lak.... bila aku delete.. dia tekan balik chat.. peh!! sakit hati.. buat semak je kat bawah.. aku nak chat dengan kawan aku... tiba2 lak tu speaking english.. ask for my ym... nak pendekan cerita aku bagi je.. (walhal jarang sebenar nye bukak ym).. biar dia... bila dia perasan aku x on.. dia mintak aku on.. apa ke hal nye mamat seorang ni.. x pe.. aku sabar je... aku wat x layan.. biar dia chat seorang2.. dah penat berhenti la die...

kebetulan aku teringat kawan aku cakap keputusan jpa dah keluar.. "maybe kat email kte"... aku pun try check... mamat sengal ini add aku.. aku pun approve je la.. just to be fair with everybody... tapi x sangka pula at the same time dia masih online.. dah.. terus bual.. aku tanya baik2... dia cakap hal lain pula.. x cukup dengan tu malah suruh aku on webcam..

ek.. ek.. amboi.. ini dah lebih.. nak makan penyepak aku x??.. aku kat rumah.. gila ke apa nak on sesuka hati...(tu pun kalau ada.. sebenarnye aku x ada pun webcam.. hahah)... dah terus malas aku nak layan... rupanya dia bukan orang malaysia.. dia dari india tapi KERJA kat arab saudi... huhu... macam jahat pula aku rasa aku layan dia.. tapi rasa nya dia dah melampau..

asyik kacau aku je kat fb... ble aku x layan.. baru2 ni.. dia tuduh aku jahat.. aku bukan perempuan.. n aku bukan orang ISLAM... peh, mendidih hati aku... memang nak kena mamat sengal seorang ni.... aku geram aku cakap betul2... ada ke cakap.. sayang cinta bagai... nah ambil kau 'peluru berpandu dari aku'... dus...dus...dus.. aku bagi dia.... padan muka kau... hahhaha... terpulanglah orang nak cakap apa tapi dah aku x suka.... berani kau.. kalau kutuk biasa x apa.. tapi jangan kutuk ISLAM aku.... huh... peh, emotional aku kali ni....!!



^.^..... huhuhu.. lepas geram

Tuesday, April 27, 2010

... hAri TeRinDah dAlaM HiduP kU.... ^_^

21 APRIL 2010.. hari itu.... memang suatu yang x kan aku lupa kan.. yalah.. it's my birthday..
mungkin bagi sesetengah orang ia merupakan suatu hari yang biasa.. tp bagi aku.......... ^_^..
x sabar menanti tiap saat menjelang hari yang d nanti.. ramai kawan kat facebook macam x faham.. apa la yang aku gembira sangat.. hehehheh.. entahlah.. aku pun x faham..

so, di pendenkan cerita... malam 20 haribulan.. aku diam je.. buat x kisah.. x online pun kat facebook mcam aku biasa buat.. aku mem'buzy'kan diri tengok cerita kat laptop abang aku.. hahhahaa

Then, tit...tit.... mesej masuk tepat pukul 12.... ^_^... its my best friend, ASILAH.... thanks dear.. x sangka ko sanggup tunggu sampai lewat malam just nak wish untuk aku.. then afterwords ...

  • AifAA.. ( adeq/kwn)
  • Farouq...(kwn).. thanks 4 calling me
  • IzzY.. (Geng GM)
  • LiYana.. ( best kwn)
  • FatIN Alia.. (kwn)
  • Ain .. (GM)
  • Ckg. Selamat.. (fav teacher)
  • Adilah.. ( Taiko Geng GM)
  • wanie.. (adeq)
  • Azmir.. (kwn)
  • Rai.. (best kwn)
  • Ammar.. (best kwn)
and ternyata ramai lagi yang wish... kat facebook n myspace... ingat juga diorang pada aku.. specially pada kawan2 kelas di sekolah TIGS dan yang paling mengharukan kepada kawan2 lama dari SMSJ.. thanks a lot.... sayang kamu semua....!!

The best part is... bila kawan lama yang aku x jangka pun diowang akan ingat rupa nya telefon aku awal pagi hari lahir aku... which are... Ayub and Hafiz...
dah lama juga kita orang semua x jumpa dan berborak panjang.. tiba-tiba pada birthday aku diorang yang sedang sibuk dengan nasyid di Bandar Penawar sanggup telefon aku.. really touched.. anyway.. thanks all of you... ^_^... sukar untuk digambarkan dengan kata2.... korang semua telah mewarnai lagi perjalanan hidup 'si merpati putih' ini dalam siri penerbangan nya menerjah awan.... ^_^



Tuesday, April 13, 2010

seSekali imBau keMbali kenAngan abAdi....


.... hmmm.. penat juga edit skit blog kali ni...
saja-saja.... terfikir apa perkara yang seronok yang x pernah dilupakan dari ingatan...

rasanya.. memori yang indah dan manis banyak pada tahun 2004 dan 2007... tapi x tahu lah kalau tahun 2010 kali ini akan menjanjikan sesuatu yang jauh lebih indah... lets just hope so...

so kalau nak baca serba sedikit perjalanan hidup 'si merpati putih' ini... boleh lah tengok column yang kiri sekali... walaupun x banyak tapi... boleh lah kita kongsi bersama.. rasa nya macam banyak yang lain.. tapi mungkin kali ini x berapa nak ingat...
hehehheh bak kata Tun Dr. Mahathir.... 'melayu mudah lupa..'..
ok.. till next time...


...^_^

Sunday, April 11, 2010

...pelik.... ????


hmm... macam-macam berlaku sejak akhir-akhir ni... perasan x??...
the only answer i could guess is..' DUNIA DAH AKHIR ZAMAN'.. kot...

hari ini lepas QTI kereta tadi, aku tolong mak kat dapur, sidai baju .. bla... bla.. bla..
padahal jam dah pun pukul 3 lebih tapi..... fuHHH, peluh menitik-nitik... x tau macam mana nak digambarkan..!!
yup, thats right.. apa lagi kalau bukan 'global warming'... tu satu masalah... kalau dulu boleh je basuh baju pagi tapi sekarang air dah macam air susu..(klu manis x ape..)... ni beri kesan pada baju... susah... susah... air minum kena guna air gunung..( tu je yang tekak ni boleh terima)...

cuaca satu masalah... sikap2 remaja sekarang pun satu masalah juga... baru2 ni kan kita tau juru hebah radio & pengacara & pelawak yang paling sporting telah pun meninggal duni.. iaitu arwah Din Beramboi...

memang kita boleh akui kekadang ayt yang keluar dari mulut nya 'pedasss'.. tp x la perlu sampai orang membencinya sehingga menghina nya.. tadi aku baca akhbar Berita Harian.. budak baru berumur 14 tahun menggunakan ayt.. al- F*** untuk Din Beramboi... tu kurang ajar nama nya...

sedih & terkilan kenapa remaja semuda tu boleh cakap pada saudara sesama Islam sendiri.. entahlah... korang fikir-fikir la sendiri...


Tuesday, April 6, 2010

inTerVieW.....

lawak betul...... ^_^

tadi petang aku pergi interview... BIASISWA JPA.. memang mengerikan.. coz this is the first time I been through this such thing.. interview and all that.. but I don't expect that much... kalau ditakdirkan aku tak dapat pun, aku x ralat.. aku tau.. aku x macam diorang semua yg really well-prepared for da interview.. aku......... hehehhehhe

JPA KE LUAR NEGARA.... entahla... boleh percaya ke aku akan belajar kat luar negara.. blaja kat kluang dulu pun satu tahun je... entah la ek.. doakan je..

Tapi walau bagaimanapun aku puas dengan apa yang aku buat.. walaupun x sebaik diorang yang lain.. tapi aku dah cuba yang mana aku mampu.. kalau gagal. anggaplah x de rezeki...



... ^_^

Saturday, April 3, 2010

reunion yg amattttt...... menggembirakan..


x sangka setelah agak lama kita semua x kumpul dan duduk sama-sama berbual.. bila dikumpulkan sesekali macam reunion kali ini memang sangat..sangat.... meriah...
x kering gusi rasanya... perut pun x terasa lapar langsung... walaupun bbq yang sedap berlambak kat depan mata.. mampu makan sikit jer... tapi sangat-sangat puas..

ingatkan semua akan malu-malu untuk cakap.. mesti lelaki dengan hal dia orang and gurl with our own bussiness... but then everything just turn out to be the opposite way.. mula-mula memang macam x berapa mesra.. tapi bila dah duduk ramai-ramai kat belakang satu meja sambil makan-makan.. peh, memang macam.......macam....macam.... cerita.. keranah.. semua keluar....

alhamdulillah.. ternyata hubungan persahabatan kita orang semua masih kukuh sama seperti waktu sekolah dahulu.. walaupun agak sedih coz so many of them could not come.. especially my best friend.... tapi ..... kira reunion kali ini dianggap.. successsssssss!!! yeah....



... ^_^

Friday, April 2, 2010

hidup aku boleh diibaratkan macam.... merpati putih.... not because i have fair skin colour.. but.. its like a simple picture of my life...

memang... macam merpati mudah didekati tetapi untuk menangkap nyer.. bukan suatu yang mudah..

aku ramai kawan.. baik lelaki mahupun wanita.. namun... naluri semula jadi seorang remaja pastinya menginginkan seseorang yang istimewa... yang menjadi rujukan, menjadi teman, menjadi pendengar yang setia berkaitan semua masalah kita selain allah, ibu bapa dan kawan-kawan...

namun, kerana Islam itu mengajar erti sebuah cinta yang jauh lebih indah.. aku yakin... aku x perlu terburu-buru mencari 'orang istimewa' itu.. kerana ...... aku yakin ... sejauh mana pun dier berada.. Allah sentiasa menjaga nya.. sehinggalah... tiba saat yang tepat aku akan dipertemukan dengan dia..

waktu itu nanti.. kami akan saling menjaga antara satu sama lain sperti yang disyorkan dalam Islam..