Search This Blog



Wednesday, June 9, 2010

...lamanya kan....!!

seronok!!!

yup, sangat2 seronok!! finally i've got the chance to update my blog. bukan x ada masa cuma... x ada ruang dan masa yang sesuai je...

first thing first... nak cerita sikit sepanjang cuti yang baru2 ni... kisah hidup merpati kembali mengembara, membelah awan hingga ke pantai timur untuk bercuti.. sangat2 seronok.. mana x nya.. convoi 4 buah kereta sekali..

actually, event macam ni selalu (tiap2 tahun).. ada untuk adik beradik belah ayah.. kita akn plan for holidays together.. kali ni destinasinya adalah terengganu!!!!

>>>Masjid Terapung

Bukan nya aku x pernah jalan2 around there, obviously because my brother studied in one of the poly there.. PSMZA, dungun.. so dah pernah dah pergi jalan2 ke Masjid Terapung, Masjid Kristal and Pantai Batu Buruk.. just never had the chance to go shopping at Pasar Kepayang... kira pop juga la kat situ...

so now, bukan je aku dapat peluang pergi Pasar Kepayang tapi dapat berendam sepanjang hari dalam swimming pool.. but honestly i not really into this swimming things.. i would more prefer enjoying the scenery around waterfall.. more natural and close to my pour white merpati's heart.. hahhah over la ayat aku!!! ^_^


>> my sis and my bro

>> tu tengah betul2 semangat nak menang!! 

tapi still... sangat2 seronok sebab bukan je berendam tapi me and my cousins enjoyed so much the game that was lead by a new member of my family, En. Hezri a.k.a pak su aku... yela setelah bertahun tunggu akhirnya mak su aku temu jodoh dengan pak su aku... and ternyata he's the perfect choice for her and easy to blend into our family.. satu kepala la senang cerita... hehhe

>> bukan merpati putih tapi.. merpati dua sejoli!!! 

jadi aktiviti kita orang .... apa lagi.. bedebushhhhhhh!! mandi2 kat kolam yang betul2 depan shalet yang kita sewa.. macam2 jenis game dan yang paling aku x sangka ada game yang abang aku kena dokong aku.. hahahhahahahhahahahh x sangka dia meng'offer'kan dirinya mendokong aku dan tiba2 terus jadi satu game... hahhah game dukung2... tapi kita dapat 2nd place. sepupu aku yang first.. huh... :p

tapi bila masuk game dengan my fav cousin... kita orang menang... !! hahhah jangan jealous yea!!! yela aku ni bukan nya pandai sangat renang!! gitu2 je.. huhu ada siapa2 volunteer nak ajar??? hahahha forget it..

masa yang lan kebanyakkannya habis waktu shopping kat Pasar Kepayang tu je.. but seriously man.... harga nye sama je dengan yang ada kat BP... mentang2 lah dia dengar dielek kita bukan dari orang situ.. harganya... mak ai..........!!! sungguh susah nak tawar!! aku x beli banyak sangat.. just more to my fav stuff a.k.a hobby .. iaitu kumpul keychain.. just to add more to me and my father's  favourite collections... dah penuh satu almari..



dan yang paling x boleh lupa iailah our secret conversation that night with my fav cousin... well actually not that secret just something yang dah lama kita x buat kan.. have that kind off talk.. and honestly i really glad we have that talk.. baru aku tau diri kau dah besar and kau dah sedar tanggungjawab.. x macam sesetengah lelaki yang... hmm entah la.. hey, no offence k... as i said, 'sesetangah'... hmm



till next time.... ^_^.. love this holiday!!!