Search This Blog



Wednesday, May 26, 2010

...hmmm masalah hari itu...

... risau gak...

macam2 bermain di fikiran bila dapat result JPA tuh.. i don't know what is the really big deal about that... maybe because..... because.... dapat di amerika syarikat .. yelah... mana ada dalam famili aku yang dapat sejauh itu.. dah la bandar besar.. peh.. kecut!! negara yang.. heheh.. faham2 je la..

tapi melihat kegembiraan yang terpancar kat mata ayah ( walaupun dia cuba sembunyikan..)... buat aku tambah gembira... lepas baca surat pengesahan penerimaan aku ... aku dah siap2 bagi warning lagi... ayat dia membuatkan aku rasa banyak kali... macam baik aku x payah pergi je lah.. because when he starts to talk about how much money for my daily usage there definitely will be huge and maybe such a burden to them... certainly makes me fell like all my thoughts are true... but honestly.. deeply inside my heart, it is really a big opportunity for me... peluang macam ni x akan datang lagi... tapi memikirkan...... hmm aku pasrah...

tapi........... x lama lepas tu.. kebetulan tengah kumpul rehat2 kat ruang tamu ayah kata kawan2 dia semua kata bagus bagi aku pergi....

ooo jadi sekarang aku faham... memang suatu keputusan yang sukar .. tapi apa2 pun aku kena tunggu surat daripada JPA... yelah sebelum ijazah di luar negara... pembelajaran aku di Malaysia ini kan ditanggung sepenuhnya ke oleh JPA??.....

tapi kalau betul.. aku akan belajar berjimat.. actually before this pun aku cukup penjimat orangnya... hahhaha... ask my mom...!! hehhehe..

tapi mak dan ayah banyak kali cakapkali ini fikir baik2 dan buat keputusan dengan betul... katanya x nak halang aku kali ini... tapi... soal duit tuh..... :(..   betul2 runsing.... aku bukanlah keluarga yang berada sangat...

aku hanya berdoa pada-Mu Ya Allah... semoga diberi pengakhiran yang terbaik untuk semua.


... ^_^.... amin...