Search This Blog



Saturday, July 30, 2011

tho heh mere pyaare dhost.... n_n

hahahha it looks like this month is going to have the most number of post.....
aiyoo, this is the reason why a too long holidays is not really a good idea for me....
however, i do love it.... heeheheheh ( is not very often that we will be given this opportunity, right )

anyway.... this post is going to be just a short post.. special dedicated to my best friend forever, Mr. Ammar...
ok.. i know you like Malay better than English right.. ok...
****** shhhhhhhinggggggggg.... (sound effects)



ok.... yoo bro...!! :D
aku tahu ini hari yang special buat ko.. actually hari semalam kan.. since ini pun dah pukul 12...
i'm sorry i'm not the first.. (asal ada bi ni.. 0.0 ) hehehheh
patutnya post benda ini malam semalam, tapi dah terlewat pula...
yang tu memang salah aku.. heheheheh sorry ye awak... ( yee geli... hahahah)
aku tau 30 julai, sentiasa ingat, cuma problemnya x ingat semalam semalamnya 29 julai... hehehh


so..  hhehehe ( tiba saat ucapan.... tapi jangan gelak kuat sangat laa.. aku tahu la ayat ni akan sengal & senget sikit)


@@ pertama, selamat hari lahir yang ke-19... moga ko happy selalu dengan tuutttt hahhahahah
@@ semoga Allah sentiasa melimpahkan rahmat-Nya pada ko dan memberikan kejayaan dunia dan akhirat
@@ thanks for be there for me through hard or ease..  i know i can always count on you
@@ sorry ye kalau aku amat menyusahkan.... sob..sob...
@@ friends forever..??? hehehehe insyaAllah.. amin..

my bff's twins... (kembar ke..?? hheheh)

ok... may Allah bless you, me and our friendship.... :D insyaAllah...
^_^

Monday, July 25, 2011

.... My speCial Day...

I know for some people.. birthday is just birthday... just the same like many other days... but as for me... its different... BIG differents ok.. i look up to something different each year, each birthday...

Some people might said, "why are you so happy celebrating your old age, you are getting older each birthday.. why need to celebrate..?"

hahahha funny... but its okay.... its their opinion.... anyway... want to see something???

all the present... thanks to zizi, azri, bonda, ayahanda,  kekanda arif, adinda liyana, kak hani..... 

my best best friend treat me kfc

so, thanks to all my dear friends...
21 april 2011 really meaningful to me even though at that time i had classes (quiz some more and had to break fasting because suddenly i had this killing stomach ache... so thanks to my dear classmate for taking care of me at that time)
Like last year post about my birthday, i listed down all people that wish me accordingly (starting 0001 hour 21st April till 0001 hour the next day hahhhahh ) but.......
look at the date now... hahahah sorry...sorry...sorry... (short term memory).... i can't recall everything that happened that 21st April 2011....
all i remember was...

*** my father came to uniten and gave me a huge package of presents from my family.. (malu2...segan..:D)
*** stomach ache.. seriously painful, till my friend want to carry me on a chair to his car so that i could see the doctor ( thanks isaac and ilyas )
*** Section 4 sang a song for me....!!! tq... Love you guys...
*** a gift from mr.Tutor... really didn't expect that.... thanks a million ^^
*** a best date with my bbf, yana.. (29 May, remember my post before?) to hang out and celebrate my birthday altogether... love you dear...
***  thanks to those wishes on fb especially from those who wished me before i opened my 'date of birth' to 'public'...
*** and most importantly.... the one who did not wish even we talked that night and not even tomorrow or the day after tomorrow also.... but actually sent a dua' in his solemn pray for me... my best friend forever, Mr. Ammar... thank you sooooo much....

so i guess.... that was it... nothing much...
what's next??
wait and see...
thanks to all....
love you all....

big hugs from merpati... ^_^

Saturday, July 16, 2011

.... yearS past by, but the memorieS remain....

hmm.....
hye....
ok.....
what...???

i don't know suddenly merpati in this 'a bit emo' moment... aiyoo... i don't know, i guess last night all my relative were taking about when will you fly?? how's your study?? you've had your convo right?? how long you will be here?? and the best part is that.... 'hahhahah jangan nanti balik malaysia, rambut blonde sudah'... hahhahha another aunty said 'x pun balik2 tinggal mata je, ala.. macam citer tahajjud cinta kat tv 3 tuh'....

hahhahha, at first i'm laughing... seriously... hehhehhe well,  truly is't kinda funny. But, suddenly i saw how cute a married couple with a child in a picture, plus, my friend suddenly talking about want to engage hmmm...

wow, time flies really fast....
and that is when suddenly i went to take a look at 'someone' facebook...
urm.... so many years had past by, why i still want to even take a look at 'someone' facebook..
enough merpati... stop it... you know everything is vanished... nothing more... zero ok...
but its true, the memories is still the same.. it's still there...
huarghhhh... this is why i really hate to talk about feelings and emotion....
Ya Allah... give me the strength to really stand firm against all this un..un..unwanted feelings especially during this time.. during my study time... a lot of other thing i need to get my full focus on it...

ok... it insyaAllah will be ok if i stop having this lovey-dovey feelings...
ok!!!! i'm me back..( see this happy face..? hhehehh you go girl..!! )
^_^ ....................

Wednesday, July 13, 2011

no words can describe my feelings...

Kenangan indah bersama kamu semua...
Suatu nikmat Tuhan yang tidak ternilai,
Biarpun kita dipertemukan di waktu yang singkat ini,
Dirimu dan diriku...
Masing-masing punya cita dan cinta yang berbeda,
Daku minat irama riang yang berlegar,
Memenuhi ruang antara kita,
Kerna itu, perbedaan ini langsung tidak kurasakan..


Saat manis dan bermakna terpatri di sini,
Di UNITEN,
Ia bakal menjadi saksi utama,
Segala yang indah merangkai hubungan kita semua,
Belajar, bergurau, bertelagah,
Semua ku rasai,
Keseronokkan yang melatari tabir cerita kita,
Cerita apa..??
Cerita kita.... Section 4 El Loco Geng...




For a moment, i think this post is better if i write it in Malay...

Hye Merpati,
Sungguh dirimu bertuah berada dalam kalangan mereka... Sememangnya jalan yang ditetapkan oleh Allah itu begitu cantik dan indah. Tiada siapa yang menyangka bahawa aku akhirnya di takdirkan untuk menikmati rasa kasih dan sayang yang melimpah ruah dari syurga dunia yang bertapak seketika di Uniten, yang ternyata hanya sekelumit dari kasih sayang kepunyaan-Mu yang dikurniakan pada makhluk di bumi.


Nikmat yang sangat disyukuri apatah lagi bila ditempatkan bersama rakan baru di kelas "Section 4".. bukan lah kelas mana yang menjadi ukuran tetapi warga yang berada di dalamnya yang membuatkan aku x pernah berasa bosan atau menyesal mengenali tiap insan yang berada di dalam kelas itu.

Ya, pelbagai kasih sayang yang tulus dan murni aku perolehi dari keluarga kedua ku iaitu dari abang2 dan kakak2 PPI terutamanya senhinggakan aku merasakan bahawa CSG merupakan sebahagian dari hidup aku.

Namun, itu semua tidak sama rasanya dengan keluarga kecilku di Section 4... aku rasa mereka semua begitu prihatin dengan aku. Terpulanglah sama ada mereka sememangnya kisah atau tidak, tapi aku dapat rasakan kehadiran aku di situ amat dihargai oleh mereka.

Mana mungkin aku lupa apa yang berlaku pada diriku waktu di semester 1. Mereka begitu mengambil berat terhadap diri ini terutamanya insan2 terdekat seperti rangers dan mentor2 ku. Tiada ucapan mahupun hadiah yang mampu membalas segala jasa mereka, yang paling bernilai mampu aku berikan untuk mereka ialah doa semoga mereka dipanjangkan umur dalam kebahagiaan dunia dan akhirat serta tercapailah segala impian mereka.

Mengapa tiba2?

Pejam celik pejam celik dah hampir setahun aku di UNITEN, selalunya aku akan update blog berkaitan dengan apa yang paling menarik bagi tahun lepas (untuk tiap2 tahun baru).. tapi tahun 2010, aku masih lagi x tulis apa2. Kerana jujur aku katakan, yang paling manis pada 2010 ialah saat aku berkenalan dengan ahli2 Section 4.. Macam2 yang aku belajar bukan sahaja berkaitan subjek malah berkaitan hidup juga. Pelbagai persepsi berubah. Antara yang paling ketara ialah... urm...urm... hehhehe maaf jika keterlaluan ayat ini. Merpati sedari dahulu tidak suka bergaul dengan orang2 yang berasal dari Kuala Lumpur dan sekitarnya. Bagi aku mereka... terlalu.... hmm... tp itu semua dahulu. Benarlah apa yang orang dahulu katakan, x kenal maka x cinta. Tempat bukanlah jaminan seseorang itu baik atau sebaliknya, sebaliknya, hati budi dan didikan sahsiah mereka yang membezakan segalanya.

Dan mungkin, alasan yang paling kuat mengapa tiba2 aku benar2 mendalami perasaan cinta persahabatan kami ialah, ada antara kami yang akan melanjutkan pelajaran di luar negara terlebih awal seawal bulan 8 ini. Sedih namun itulah rezeki mereka yang patut kita banggakan kerana universiti yang menempatkan nama mereka bukanlah calang2 universiti. Mereka insan yang dipilih oleh Allah untuk menerima hadiah terbaik itu. Tahniah kawan!!

Dalam erti kata lain, tinggallah beberapa orang dari Section 4 yang bakal meneruskan Ijazah tahun pertama mereka di sini bersama-sama saya dan berkemungkinan juga dalam bidang2 yang berasingan. Ibarat walaupun dekat kami mungkin akan terpisah.

Bagi diri merpati, sedikit pun x akan melupakan mereka semua sehinggalah tiba suatu saat dimana kami akan disatukan kembali dengan izin Allah. Dan merpati yakin, saat itu, mereka semua telah menggengam kejayaan masing2 dan mungkin juga ada yang telah menempah tiket untuk memasuki bahtera cinta dengan orang yang tersayang ataupun mungkin ada yang sudah mengecap bahagia dengan telatah anak kecil di samping mereka... haaa alangkah seronok saat itu untuk kita berkongsi pelbagai jejak2 hidup ketika kita dipisahkan sementara oleh takdir Tuhan.

hmm... terlalu panjang untuk dihimpunkan segala memori indah dalam satu warkah yang todak seberapa ini. Yang hanya dapat aku katakan adalah once a section 4, always a section... go el loco!!!

Thanks Rangers, [ Didi, Mimi, Zizi ]
Thanks Melwyn, [ banyak belanja diri ini...  again and again.... ]
Thanks Azri, [ perhatian dan sokongan yang diberikan amat bernilai, hingga berkesan SAT ]
Thanks Al-Ameer, [ tutor yang memang terbaik la.. percayalah, kalau x fizik memang terjun bangunan jawabnya ]
Thanks Fitri and Azim, [ x nak la cakap banyak2 sebab korang masih ada lagi untuk gaduh dengan diri ini tahun hadapan ]
Thanks Mira, [ banyak betul persamaan yang dirasakan, cerita panjang2 tahun depan la ea ]
Thanks Alia, [ memang style la kawan dengan anda, macam2 cerita & lagu boleh jadi tempat rujuk ]
Thanks Nadia and Saniah, [ kawan yang memang sangat 'hapenning' dan 'helpfull' ]
Thanks Isaac and Ilyas, [ you guys are totally cool, isaac- love your mac and thanks for the ride ]
Thanks Kanmani and Ying2, [ comel la korang berdua, boleh gelak2 lagi untuk satu tahun lagi ]
Thanks Fyna, Lobna and Maggie, [ cute, cool and sweet ]
Thanks LCD, [ memang sunyi la nak dengar, 'teacher, don't rub', the present is nice also ]
Thanks Albert, Chow and Kim Yu, [ you guys are superb cool hyper geek ever ]
Thanks Ana, [ sempoi la ana, nanti kita gosip2 lagi ye ]
Thanks Abbas and Amir Basiran, [ cool la korg, style2, amir, nanti ajar juggle lagi ]
Thanks Shiva, [ respect you la sir.... ''v'' ]
Thanks Azra and Jagatheesan, [ walaupun join section 4 a bit late, still the craziest mind and soul just clicked ]
definitely.....
Thanks Kaness, [ for everything la, i tell you next year k... :D ]




suatu kenangan kini terpahat jitu dihatiku...
x mungkin kulupa tiap saat bersama dirimu..
hati kecil ini berbisik...
lagi 10 tahun dari sekarang, dimanakah kita semua....??
n_n....
di sini segalanya yang terindah itu kurasakan bukan di bibir sahaja,
tetapi hati naluriku berkata bergitu, dan Ya Tuhan aku yakin itu semua suratan indah atas ihsan dan rahmatmu untuk diriku sementara degup jantung masih belum terhenti.
Terima Kasih Ya Rabb, moga Kau lindungi mereka semua dan permudahkan jalan menuju kejayaan tiap mereka... ^^v

from the bottom of Merpati's heart.... ^_^