Search This Blog



Sunday, February 10, 2013

.... its official now ....

thank you... thank you so much because now you really proved something to me..

astagfirullah... dalam menjalani hidup ini memang benar, kita sering lupa dengan hakiat bahawa Allah telah mengaturkan semuanya untuk kita. kita selalu harapkan sesuatu untuk kita tapi lupa untuk meminta atau bertanya, Allah restu ker?

aku tetap memarahi diri aku sendiri, semua dugaan ini berlaku atas kealpaan aku.. ye.. satu persatu hari ini. malam semalam aku sangkakan, "everything's gonna be okay after this".. sorry and thanks at the same time to Daus and Syazwan. i don't really mad at them, its just they happened to do a wrong thing at the wrong place and time. and ice-cream time accompanied by them at least made my mind back to the study, to the real world.

but, yeah thanks... thanks to them who really opened my eyes, because now its official... kerana perbezaan fikrah ini, sememangnya membuatkan kita berbeza dari banyak aspek juga kan, yang membuatkan kita tak boleh duduk bersama, berprogram bersama.... thanks... thanks.. thanks...

so, to ease your burden, just continue with your program, i will do my own.. continue with your own usrah, i'll do my own usrah... kerana aku sememangnya nak kepada Allah, kepada redha Allah.. cukup air mata kelemahan ini... itu bukan aku.

yes, i will prove it to you because i'm not afraid. Allah will be with me insyaallah... i will pray and hope that one day, semuanya akan berakhir di sini kerana di Malaysia nanti, itulah realiti sebenar.

 p/s : semoga aku tidak melakukan sesuatu yang diluar batasan.. astagfirullah ya Allah http://www.youtube.com/watch?v=1rxpdtL5l38

Saturday, February 9, 2013

Sangat sakit

Mungkin kalau aku... Hmm astagfirullah .. Dari tadi fikir macam2.. Perasaan bercampur baur.. Penat dan lemah yang membuatkab aku hanya mampu melihat ke atas dan bertanya pada diri sendiri, "ujian atau hukuman kah ini ya allah".. Sangat hilang seketika. Tak tahu kenapa kali ni rasa sengan untuk berkongsi keperitan ni dengan bestie. Aku xnak apa2 tapi cukuplah dakapan yang boleh beri kekuatan semula. Ku cuba bertahan untuk semester ni, tapi gugurnya ia tak dapat ditahan.

Cepat la masa, cepatlah sampai malaysia