Search This Blog



Friday, March 1, 2013

... pilihan yang benar atau pilihan yang sepatutnya ..

Assalammualaikum...

Salam Jumaat yang indah... walaupun minggu ini seperti minggu2 yang sebelum ini, tidaklah sepi dari selih ganti antara indah dan suram.. sebab apa? insyaallah itu tanda Allah sayang dan masih ada rahmat dari ini untuk menegur diri ini dari terus hanyut dalam kelalaian dunia.

Hari-hari kita berhadapan dengan pilihankan.. dan minggu ini, merpati leh katakan perlbagai pilihan besar dan rumit terpaksa merpati lalui. Ya Allah.. even up until now, still have a few things that have not decided and settled yet..

Haa ada keputusan yang sangat memeritkan hati.. Astagfirullah..sesungguhnya hati ini tiada niat untuk melukakan sesiapa tapi peristiwa itu masih berbekas and honestly, now is not really a good time to face any one of them. InsyaAllah, macam kata Ammar, i need to cool down first, only then everything will be wipe out from memory.. urm not everything but at least half of it. InsyaAllah.. moga Allah bimbing hati ini dari membuat keputusan yang terluar dari lingkaran redhaNya..

By the way, talking about that bestie of mine, i .. i .. kinda lost the shawl that he gave to me.. *okay hantuk kepala ke dinding laju2 sekarang.. malu betul dengan diri sendiri kenapa boleh cuai macam tu.. T.T dah 3 hari mencari seluruh campus, tapi tak jumpa.. Ya Rabb semoga berjumpalah.. T.T

Dalam pada tu, pilihan nak balik Malaysia lagi. Tiket tak settle2 lagi. Merpati tahu keputusan yang satu tu mak mesti x suka sebab awal2 dah pesan, ini negara orang, jangan berani2 nak seorang2. Tapi.. pilihan yang lagi satu buat aku rasa tak selesa. Sekarang, hanya mampu berdoa agar Allah permudahkan dan tunjuk jalan keluar yang terbaik.

Macam mengadu domba atas nasib sendiri pula. Actually, just want to express it even though no one is going to say anything back to me. Its fine because i usually have sort of a psychology mind. So, only another better psychology's mind can defeat this mind. hahah maksudnya, kalau nasihat yang biasa selalunya merpati dapat agak dari awal dan dalam situasi tu merpati lebih memilih untuk beruzlah saja kecuali nasihat yang luar biasa mampu betul2 beri kesan pada merpati, barulah benar mendengar dengan hati. Entah.. pelik.. dah macam itu kot

okay panjang sikit kali ini sebab lama dah tak menulis. Projek masih tak siap dan malam ini kena hantar. bagus betul kan? T.T

p/s : hmm and i just realized something...... Happy Birthday... Selamat Hari Lahir buat mereka yang menyambut hari lahirnya pada 1 Mac ini. Semoga sentiasa dalam redha Allah walau di mana berada.

No comments:

Post a Comment