Search This Blog



Tuesday, July 30, 2013

... Alhamdulillah! Nikmat kasih sayang Allah....

Asslammualaikum.. wah kepenatan yang x dapat digambar dengan kata2. Tapi, tiada apa yang mampu mengatasi keseronokkan dalam kepenatan itu kerana semuanya hilang dalam larutan angin kasih sayang berukhwah keranaNya.

Sepanjang beberapa minggu yang lalu, Batu Pahat ---> Kuala Lumpur ---> Batu Pahat.. bergitulah pergerakkanku. Turun naik KL untuk program lepas satu satu yang lain pula. Sangat seronok walaupun bonda tercinta dah mula mengeluarkan letupan2 gunung berapi yang manja2 tapi kian mengganas... hahah *opss peace mom ^^v

Nampaknya betulkan Islam ada mengatakan innamal a'mmallu binniat ...  Setiap amalan itu bermula dengan niat. Sememangya sebelum aku balik dari US aku sudah berhasrat untuk menggunakan semaksima mungkin masa aku di Malaysia untuk berkhidmat pada mana2 program. Jadi, Alhamdulillah.. memang betul2 terisi dengan dengan program yang dijangka dan tidak dijangka. Dan insyaAllah Khamis ini pun masih ada satu lagi progam insyaAllah di sekolah rendah aku pula. How cute is that :DD

Dan sepanjang aku mengurus dan menyertai program, pelbagai wajah2, ilmu dan pengalaman baru aku discover. Well, most people will said the same thing right? Tapi bagi aku tak semua betul2 mampu memerhati betapa sahabat2 kita cuba untuk membantu kita yang mungkin sebelum ni kita pandang enteng atau anggap benda itu benda kecil. Hakikatnya, ucapan terima kasih walaupun tampak kecil, jika kita ikhlas ucapkan pada mereka, aku yakin mereka lebih dihargai dan tanpa kita sedar mata mereka pasti berkaca kerana terasa indah dan utuh ukhwah itu.

Dahulu aku kurang nak percaya dan nampak semua benda ini. Sebab aku bukan jenis yang mudah untuk open up dengan orang2 baru aku kenali. Aku ingin mereka kenali the happy and happening merpati not the problematic and sad merpati. Biarlah segala duka dan kepayahan itu aku selesaikan sendiri sebab mungkin tak semua faham apa yang aku rasa.

Tak mengapa.. Itu semestinya bukan kesalahan mereka. Aku sendiri yang bergini kerana itu aku lebih bergantung kepada my 2 best friends more than others. Alhamdulillah, semalam dah pun berbuka puasa dengan Ammar dan jalan2 kawasan Gombak lagi. InsyaAllah, nanti akan berbuka sama dengan Yana pulak. Hari tu sempat jalan2 je. Biasalah dia pun kurang sihat kan..

Okay, Selamat Hari Raya in advance for all. *just in case my next post would be after raya ^^v